Bonusar

Den som ska spela på sport kommer vid första kontakt med ett spelbolag bli erbjuden en bettingbonus. Det blir man alltid. Bettingbonusar är olika former av bonusar som man får ta del utav när man ska börja spela. Det är ett av många sätt som spelbolagen konkurrerar med varandra på. Ju bättre bonus man erbjuder sina potentiella medlemmar desto större chans att de väljer att spela hos just deras spelbolag. Bonusar är inte bara vanligt förekommande för betting utan det finns nästan alltid bonusar att hämta om man ska spela poker eller casinospel också.

Välkomstbonus

Välkomstbonusar är det som man erbjuds innan man lagt sitt första sportspel. Dessa brukar vara i form av matchningsbonusar. Ett vanligt exempel är att man får 100 % upp till 1000 kronor. Summan kan vara mer eller mindre, och procentsatsen likaså. Princpen för en matchningsbonus är dock likadan. I det här fallet betyder det att man får sin insättningssumma matchad till 100 % upp till 1000 kronor. Så sätter man in 1000 kronor får man 1000 kronor i matchningsbonus. Man kan inte få mer än 1000 eftersom det i exemplet står ”upp till 1000 kronor”. Däremot kan man få mindre. Om man till exempel sätter in 500 kronor istället så får man också 500 kronor i bonus och har då 1000 kronor totalt att spela på.

En matchingsbonus kan också vara på lägre procentsats som till exempel 50 %. I ett sådant fall skulle man få 500 kronor i bonus på en insättning på 1000 kronor. Eftersom 50 % av 1000 kronor är 500 kronor.

No deposit bonus

Matchningsbonusar är populärt. Men no deposit bonusar är ännu mer populärt. Det beror på att man inte behöver sätta in pengar för att få pengar med en no deposit bonus. De går ut på att man ska få pengar gratis och kunna provspela på sport (eller andra spel) och kunna vinna riktiga pengar trots att man inte satsat några egna. Tanken är att man ska kunna testa olika spel och dessutom testa sportutbudet och sajten i sig. Spelbolaget vill så klart att man ska bli nöjd och sedan sätta in pengar själv. Men man är inte obligerad att sätta in pengar bara för att man tagit emot en no deposit bonus.

Eftersom man kan vinna riktiga pengar utan att behöva riskera några av sina egna pengar så är det här den ultimata typen av bonus. No deposit bonusar är i regel alltid mycket mindre än välkomstbonusar. Det är inte tänkt att man ska kunna vinna enorma mängder pengar med dessa utan att man ska ha möjlighet att prova på deras spel utan att sätta in något själv.

Spela utan risk

Att spela utan risk kan man göra med bonusar som kallas riskfria spel. Till skillnad från no deposit bonusar så sätter man in egna pengar och spelar med dem när man spelar med riskfria spelbonusar. Om man skulle förlora ett spel så kommer dock spelbolaget sätta tillbaka delar eller hela summan som man förlorat. Om man skulle vinna pengar på spelet så är det spelaren som får behålla pengarna.

Comments are closed !