Asian Handicap – Vilka är fördelarna?

lance
1 July, 2018

Allt fler börjar använda sig av spelformen Asian Handicap men fortfarande är det högst oklart för majoriteten vad det egentligen innebär. Här kan du läsa precis vad som menas med Asian Handicap och vilka fördelar som kommer med att använda dig av denna spelform som i stort sett alla spelbolag erbjuder. Det är inte så svårt som det låter!

Säg till exempel att Liverpool ska möta Swansea City hemma på Anfield. Oddsen på en hemmaseger ligger på låga 1.20 vilket inte känns särskilt intressant sett ur spelperspektiv. Då kan man istället kika mot Asian Handicap, Liverpool -1.0, vilket är detsamma som att Liverpool startar matchen med ett måls underläge. För att du ska vinna det spelet måste alltså Liverpool vinna med två mål.

Hur påverkas oddsen?

I det föregående exemplet skulle oddset på Liverpool -1.0 vara betydligt högre än 1.20 som oddset ursprungligen var på en rak hemmaseger. Då Liverpool skulle behöva vinna matchen med två mål skulle ditt odds istället kunna vara någonstans runt 1.60-1.70. Med andra ord är Asian Handicap en perfekt väg att gå om du är riktigt säker på ett lag och vill höja oddset.

Asian Handicap på hörnor

Självklart kan du använda dig av Asian Handicap på andra utfall än resultat. Det finns hörnor, kort och mycket mer att spela på, alla med Asian Handicap som utgångspunkt. För att ta ett exempel; om du är helt övertygad om att Liverpool kommer ha fem fler hörnor än Swansea i matchen, vore Liverpool -4.5 hörnor i matchen helt rätt spel.

Insatsen tillbaka med Asian Handicap

I vanliga fall vinner eller förlorar du ditt spel. Med Asian Handicap finns dock möjligheten att få din satsade insats tillbaka, med andra ord går du då plus minus noll. Med matchen Liverpool – Swansea som exempel igen säger vi denna gång att du hade spelat Liverpool -1.0. Om matchen hade slutat med uddamålsseger för Liverpool så hade du fått insatsen tillbaka.

Comments are closed !