Speltips

Speltips är ett namn på fenomenet där sportbloggare tipsar om olika spel som bra spel. Det handlar inte om hur man spelar och oftast inte var man spelar. Speltips handlar om huruvida ett spel förväntas vara ett förtjänstfullt spel. Man kan få spel från vem som helst. Ibland kan man få dem gratis och ibland kan man behöva betala för dem.

Hur ser ett speltips ut?

När man skriver ett speltips så börjar man med att göra det tydligt för läsaren vilket evenemang spelet gäller för. Därefter så talar man om vilket spel som man tipsar om (exempelvis ”hemmavinst utan insläpp). Efter det så skriver man ut oddset på spelet och sedan efter det så skriver man ut vilket spelbolag som ställt ut oddset.
Odds på vinnare i Champions League

Champions League är den mest prestigefulla klubbturneringen i världen.

Läs mer

Sparka och Spring – Sport, spel och svordomar

Sparka & Spring skriver om fotboll och har en massa speltips.

Läs mer

Bra spelbolag att spela på inför VM

Bra ställen att spela på om man gillar fotboll.

Läs mer

En speltipsare har egentligen gett ut allt som behövs för att man ska kunna spela på speltipset om ovanstående komponenter finns med. Men det är vanligt att man sedan som speltipsare också bjuder på någon form av motivering. Det finns många olika sätt som man kan motivera ett spel på. Ibland så kanske det ser ut som ett mycket dåligt spel som speltipsaren författat. Men den som speltipsar kan ha hittat information som faktiskt motiverar spelet. Det kan vara att någon spelare är skadad eller att speltipset bygger på någon form av statistik.

Varför skriver någon ett speltips?

Det finns olika anledningar till att skriva ett speltips. Vissa skriver speltips bara för att det är kul. Du kan också få speltips från kvällstidningar. Eller spelbolagen själva. Det vanligaste är dock att vanliga bloggare på internet skriver speltips. Ibland får de betalt för att göra det, och ibland inte.

Finns det bra speltips?

Det finns bra speltips, men man ska vara mycket kritisk till alla olika tips. En bra grej är att ställa sig frågan varför speltipset överhuvudtaget skrivs. Har du betalat för det? Och om inte, varför får du det gratis? Det kan mycket väl vara ett sponsrat inlägg och då ska man tänka två gånger innan man litar på speltipset.

Comments are closed !