Cristiano Ronaldos olika rekord

lance
4 July, 2018

Han är en av vår tids största fotbollsspelare med flera hundra spelade matcher, hundratals mål och en enorm beundrarskara. Denna portugisiska fotbollshjälte har inte bara bidragit till snygga mål och enormt imponerande fotbollstekniker och fintar, han har även slagit en del makalösa rekord under sin resa till toppen och Real Madrid. Cristiano Ronaldo har bland annat fått ta emot fem Ballon d’Or-utmärkelser, något av det mest prestigefyllda i fotbollsväg. Han är den europeiska fotbollsspelare med flest “Guldbolls”-utmärkelser. Ronaldo är allmänt ansedd som en av de främsta målskyttarna och spelarna genom tiderna. Dessutom är han också den första spelaren i historien att vinna fyra European Golden Shoes.

Pricksäker målskytt

Ronaldo sitter på ett rekord för att ha satt flest officiella mål i de fem största europeiska ligorna. Däribland UEFA Champions League (120), UEFA-EM (29) och FIFA Club World Cup (7), samt de flesta mål som har skett i en UEFA Champions League säsong (17). Totalt har Ronaldo satt 395 mål i dessa ligor under sin verksamma tid. Sammantaget har han vunnit 26 troféer i sin karriär, däribland fem ligatitlar, fem UEFA Champions League-titlar och ett UEFA-EM. Den första seniortrofén i sin karriär fick han ta emot år 2002, efter att han slog Leixões S.C i Supertaça Cândido de Oliveira.

Ronaldo fortsätter

Cristiano Ronaldo är ostoppbar och sedan han kom till Real Madrid har han inte slutat slå rekord. Han är en så kallad “top scorer” genom klubbens historia med 372 mål under 360 matcher, vilket innebär ett genomsnitt på mer än ett mål per match. Han har gjort tre eller fler mål i 38 matcher, varav 31 under ligan, ett rekord i tävlingen. Med sin hunger har han vunnit allt på Real Madrid. Detta har tagit honom till toppen och två European Cup-vinster, han har också vunnit en Club World Cup, två European Super Cups och en League. Cristiano Ronaldo är en rekordmaskin som aldrig slutar att förvåna och imponera.

Comments are closed !