Minnesvärda skyttekungar i Premier League

lance
18 July, 2018

Den engelska ligan har bjudit oss på åtskilliga skyttekungar genom åren, den ena mer spektakulär än den andra. Varje år kommer det fram någon ny som får oss att häpna över hur skickliga och kyliga dagens anfallare är när det väl gäller. Premier League ses som en av de tuffare ligorna i världen och att vinna skytteligan på de brittiska öarna kräver en hel del av spelaren i fråga. Är det inte Harry Kane så är det Luis Suarez som kommer som en komet från den holländska ligan för att med en gång bevisa sin storhet som anfallare. Läs mer om några skyttekungar här nedan!

Harry Kane – Englands hopp

Det är inte ofta engelsmännen har en landsman att räkna in bland de allra bästa i världen, men är det någon som hör dit är det Harry Kane. Tottenhamspelaren har bevisat att han håller på den absolut högsta nivån och producerar mål som få andra spelare gör. Han har säsong efter säsong stänkt in mål på löpande band, både i liga och cupsammanhang. Frågan som alla ställer sig nu är hur länge han kommer bli kvar i Tottenham om inte laget visar planer på att rusta inför en ligastrid inom en snar framtid. Potentiella köpare finns det gott om när Kane ser slutet på sitt tottenhamäventyr.

Luis Suarez – Älskad och hatad

Det är få spelare som skapat så många rubriker som Luis Suarez, särskilt med tanke på den korta tid han befann sig i Premier League. Var det inte för helt otroliga mål så var det för att han uttalat sig rasistiskt på planen. Sett till målproduktionen är det dock väldigt få spelare som slår Suarez på fingrarna. Anfallaren från Uruguay gjorde ett antal minnesvärda mål under sin tid i Liverpool och frågan är om det någonsin funnits en spelare som varit så älskad av sina egna och samtidigt så illa omtyckt av motståndarna. Luis Suarez delar helt klart den engelska supporterskaran i två olika läger.

Comments are closed !