Svenska Spel

lance
12 June, 2018

Det har på sista tiden diskuterats mycket om matchfixing och hur detta ska motarbetas. Företrädare för Svenska Fotbollsförbundet menar att det spel som är möjligt på matcher i lägre seriesystem lockar syndikat och kriminella att försöka påverka resultatets utgång i ekonomiskt syfte. Företrädare menar att matcher i lägre divisioner är lättare att manipulera. Det finns dock inga bevis som direkt pekar på sådant scenario. För vanligt folk har lokala idrottsevenemang viss social betydelse, ges möjligheten att spela en slant på en kamp i fotbollens division 3 blir det mer roligt och spännande att bevista arrangemanget. Föreningar kan genom publikt stöd förbättra ekonomin och helheten blir en win-win-situation.

Stryk inte stryktipset

Svenska Spel anser tydligen inte det, så hos dem kan man bara spela ner till division 2. Om detta förhindrar matchfixning är det väl gott, vad var och en tycker om detta må de själva bestämma. Svenska Spel bjuder på så många matcher i fotboll och har även i övrigt ett begränsat urval. Bara de största lag- och bollsporterna platsar hos dem, plus Formel 1, rally och speedway, åtminstone så här års. Oddset infördes år 1986. Efter Tipsextra hade svenska folkets intresse för spel på fotboll ökat markant. Det kallas hos dem för “lången” och innehåller alla aktuella matcher som även kan filtreras på var sport för sig.13

Spela smart

“Matchen” är ett rent tips på resultatet i en match. Vinster delas ut för exakt rätt ur den pott som skapats av alla spelares insatser. Bomben är av samma slag men med tre utvalda matcher. En annan spelform är “challenge” som är en kombo av odds för seger och målresultat. Dessutom finns “powerplay” som är ett spel där ett lag har satts med handicap. Men hur är det då med oddsen? Om vi tar Superettans match mellan J-Södra och AFC Eskilstuna ger en bortaseger 2,90, hos andra bolag ger det överlag lite mer. För oavgjort bjuder dock Svenska Spel på ett lite högre odds än snittet.

Comments are closed !